Την ανάγκη ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης χωρίς καθυστερήσεις και της άμεσης εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων εξήρε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Credit Suisse, ο κ. στουρνάρας τόνισε πως σε περίπτωση καθυστερήσεων, θα τροφοδοτείτο νέος κύκλος αβεβαιότητας που θα οδηγούσε σε αναστολή των επενδυτικών σχεδίων, την καθυστέρηση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και θα δυσχέραινε την επάνοδο σε κανονικές χρηματοπιστωτικές συνθήκες.

Ο διοικητής της ΤτΕ προειδοποίησε ότι σε περίπτωση καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης, η οικονομική ανάκαμψη και η επιστροφή στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές θα αποδειχθούν βραχύβιες.

https://www.xrimaonline.gr/wp-content/uploads/2017/09/stournaras.jpghttps://www.xrimaonline.gr/wp-content/uploads/2017/09/stournaras-150x150.jpgNews RoomΓ' ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΑξιολόγηση,Γιάννης Στουρνάρας
Την ανάγκη ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης χωρίς καθυστερήσεις και της άμεσης εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων εξήρε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.Μιλώντας σε εκδήλωση της Credit Suisse, ο κ. στουρνάρας τόνισε πως σε περίπτωση καθυστερήσεων, θα τροφοδοτείτο νέος κύκλος αβεβαιότητας που θα οδηγούσε σε αναστολή των επενδυτικών σχεδίων,...
«Καμπανάκι» Στουρνάρα: Ορατοί οι κίνδυνοι, αν υπάρξει καθυστέρηση