Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά η αδυναμία πολιτών και επιχειρήσεων να πληρώσουν το Δημόσιο, ενώ οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς έφτασαν τα 3,14 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο.

Έκρηξη χρεών και κατασχέσεων σημειώνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, που βλέπουν την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας, ενώ την ίδια ώρα, επιβεβαιώνουν και την “τρύπα” ύψους 938 εκατ. ευρώ στα έσοδα του περασμένου Αυγούστου, ποσό που αφορά μόνο απλήρωτους φόρους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, τα “φέσια” προς το Δημόσιο πήραν κι άλλο την… ανιούσα, “αγγίζοντας” τα 1,06 δισ. ευρώ τον Αύγουστο και ανεβάζοντας το συνολικό λογαριασμό στα 8,5 δισ. ευρώ από τον Ιανουάριο, ενώ εάν συνυπολογιστούν οι οφειλές παλαιότερων ετών το ποσό ανέρχεται στα  98,23 δισ. ευρώ.

Αυτό όμως που πρέπει να επισημανθεί είναι το ρεκόρ των ληξιπρόθεσμων δεν είναι το μοναδικό, το οποίο προκύπτει από τα σημερινά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθώς ο εισπρακτικός μηχανισμός έχει δώσει ρέστα μέσω κατασχέσεων, συμβάλλοντας καταλυτικά στην αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Συνολικά 971.508 οφειλέτες έχουν νοιώσει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, το μακρύ χέρι της εφορίας και έτσι η ΑΑΔΕ κατάφερε στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου να εισπράξει 3,14 δισ. ευρώ (1,97 δισ. ευρώ από τα παλαιά χρέη και ακόμη 1,177 ευρώ από τις φρέσκες οφειλές). Ο στόχος που έχει τεθεί φέτος είναι η είσπραξη 2,7 δισ. ευρώ μόνο από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο ρυθμός των κατασχέσεων όμως υποδεικνύει ότι μέχρι το τέλος του έτους δεν αποκλείεται από τη συγκεκριμένη πηγή να αντληθούν έσοδα που μπορεί να προσεγγίσουν ακόμα και τα 5 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για το τέλος Αυγούστου δείχνουν ακόμα ότι :

– Ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία έχουν 3.857.086 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σε σχέση με τον Ιούλιο ο αριθμός των οφειλετών μειώθηκε κατά 121.000 άτομο.

– Κατασχέσεις σε τραπεζικές καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και σε άλλα εισοδήματα επιβλήθηκαν σε 971.508 οφειλέτες.

– Με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης απειλούνται 1.652.508 οφειλέτες.

https://www.xrimaonline.gr/wp-content/uploads/2017/10/lixiprothesmes-ofeiles-dimosio-aade.jpghttps://www.xrimaonline.gr/wp-content/uploads/2017/10/lixiprothesmes-ofeiles-dimosio-aade-150x150.jpgNews RoomΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων,κρατικά έσοδα,ληξιπρόθεσμες οφειλές,υπουργείο Οικονομικών
Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά η αδυναμία πολιτών και επιχειρήσεων να πληρώσουν το Δημόσιο, ενώ οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς έφτασαν τα 3,14 δισ. ευρώ στο οκτάμηνο.Έκρηξη χρεών και κατασχέσεων σημειώνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, που βλέπουν την Πέμπτη το φως της δημοσιότητας, ενώ την ίδια ώρα, επιβεβαιώνουν και...
«Μάζεψαν» 3,14 δισ. από κατασχέσεις: Λίγο πριν το 100άρι τα «φέσια»