Μία μέρα μετά τη δημοσιοποίησης της έκθεσης του ΔΝΤ, στην οποία προβλέπεται πλεόνασμα 2,2% για το 2018 έναντι του κυβερνητικού στόχου, η Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθαρίζει πως το Ταμείο δεν θα ζητήσει τη λήψη και νέων μέτρων από την Αθήνα για το επόμενο έτος και καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους σε συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η επικεφαλής του Ταμείου έστειλε μήνυμα τήρησης των συμφωνηθέντων τόσο στην κυβέρνηση Τσίπρα όσο και στους θεσμούς.

«Δεν ζητάμε κανένα νέο μέτρο, πέραν από αυτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Πρέπει να συζητήσουμε για την ελάφρυνση χρέους και ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν», ξεκαθάρισε η Λαγκάρντ.

 «Αναγνωρίζω την πολύ δουλειά που έγινε και τις τεράστιες προσπάθειες από τον ελληνικό λαό και είναι εντυπωσιακό. Έχουμε συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα που υπόκειται στην απαίτηση για ελάφρυνση χρέους όπως λέμε πάντα», συμπλήρωσε η ίδια.

https://www.xrimaonline.gr/wp-content/uploads/2017/08/lagarde.jpghttps://www.xrimaonline.gr/wp-content/uploads/2017/08/lagarde-150x150.jpgNews RoomΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΝΤ,Ελάφρυνση χρέους,Κριστίν Λαγκάρντ,Μέτρα
Μία μέρα μετά τη δημοσιοποίησης της έκθεσης του ΔΝΤ, στην οποία προβλέπεται πλεόνασμα 2,2% για το 2018 έναντι του κυβερνητικού στόχου, η Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθαρίζει πως το Ταμείο δεν θα ζητήσει τη λήψη και νέων μέτρων από την Αθήνα για το επόμενο έτος και καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους σε...
«Όχι» Λαγκάρντ σε νέα μέτρα και μήνυμα για ελάφρυνση χρέους