Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για μειώσεις σε εισφορές και προκαταβολή φόρου

Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για μειώσεις σε εισφορές και προκαταβολή φόρου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:25 Δημιουργία 02/07/20, 14:01

Σειρά μέτρων για στη στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων θα ανακοινώσει αύριο, Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή, όπως προανήγγειλε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και εν όψει της αυριανής απάντησης του πρωθυπουργού στην Φώφη Γεννηματά κατά την «ώρα του πρωθυπουργού», ο κ. Πέτσας είπε πως οι πρωτοβουλίες μεταξύ άλλων, θα αφορούν το Πρόγραμμα «Συνεργασία», τις ασφαλιστικές εισφορές και τη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου.

Ερωτηθείς, μάλιστα, σχετικά ο κ. Πέτσας είπε ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού θα είναι «ευρύτερης έκτασης και δεν θα αφορά μόνο τον τουρισμό».

«Είμαστε εδώ για να επικαιροποιούμε το σχέδιο των παρεμβάσεων. Προσπαθούμε να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες για τον κόσμο της επιχειρηματικότητας και της εργασίας και να τον στηρίξουμε. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ρευστότητα που μπορεί να αντιμετωπίσει χαμηλότερες πτήσεις της ελληνικής οικονομίας» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε ότι αύριο, Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου μετά από 20 χρόνια, μπήκαν επιτέλους μπουλντόζες για να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας η επένδυση στο Ελληνικό:

- Αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής και της Χώρας μας.
- Περιλαμβάνει, με δαπάνες του επενδυτή, όλα τα αναγκαία δίκτυα υποδομής όπως, οδοποιίας, 50 χλμ πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, τραμ, και λοιπών δικτύων.
- Δημιουργεί ένα τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων (αντίστοιχης έκτασης με το Hide Park του Λονδίνου), με πολλαπλές δραστηριότητες και μια ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης 1 χλμ.
- Αγγίζει το ποσό των 8 δις. Ευρώ.
- Δημιουργεί 12.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 70.000 θέσεις εργασίας στη φάση της ανάπτυξής του.

Αν σου άρεσε κάνε