«Έρχονται» στοχευμένα μέτρα για περιπτώσεις μείωσης τζίρου

«Έρχονται» στοχευμένα μέτρα για περιπτώσεις μείωσης τζίρου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:00 Δημιουργία 01/03/21, 13:39

Για παρεμβάσεις απολύτως στοχευμένες με επανεξέταση του εύρους και των χαρακτηριστικών ορισμένων εξ αυτών προϊδέασε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ όσον αφορά την «επόμενη μέρα» της ελληνικής οικονομίας, μιλώντας στη Βουλή τη Δευτέρα και επιβεβαιώνοντας το σχετικό, πρωινό ρεπορτάζ του «Xrimaonline.gr».

«Τα επόμενα μέτρα θα στοχεύουν περισσότερο στις περιπτώσεις που υπάρχει σημαντικότερη μείωση τζίρου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Σκυλακάκης, προσθέτοντας ότι «σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και τώρα έχουμε παρατηρήσει ότι μπορεί στην ίδια περιοχή να έχουμε επιχειρήσεις που πάνε καλά για οποιονδήποτε λόγο και ανεξαρτήτως του ΚΑΔ και επιχειρήσεις που πάνε άσχημα. Γι΄αυτό έχουμε επιλέξει την ατομική προσέγγιση».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Τσίπρα, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι η «πεποίθησή μας είναι με το άνοιγμα της οικονομίας - ελπίζω από τις 16 του μήνα και μετά- ότι θα μπορέσει να ανακάμψει η κατανάλωση σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι σε μία φυσιολογική περίοδο και τότε θα δούμε, ποια άλλα πρόσθετα πράγματα πρέπει να κάνουμε για να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις βιώσιμες και τις θέσεις εργασίας».

«Μένει να κάνουμε μια ειδική ρύθμιση για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 1,2, 3 που δεν την έχουμε παρουσιάσει. Μένει να εφαρμοστεί το πρόγραμμα των παγίων δαπανών που δεν έχει παρουσιαστεί στην ολότητα του», τόνισε.

Ο κ. Σκυλακάκης επανέλαβε ότι «τα χρήματα που έχουμε είναι πεπερασμένα. Η κρίση δυστυχώς έχει διαρκέσει παρά πολύ. Η οικονομική της πλευρά έχει πολύ σημαντικές δημοσιονομικές επιπτώσεις». Όπως είπε, μέχρι το τέλος του έτους σε ταμειακή βάση μας κόστισε 26 δισεκατομμύρια ευρώ. «Πρέπει να βγάλουμε πέρα και την κρίση και την επόμενη ημέρα», υπογράμμισε.

Αν σου άρεσε κάνε